Kuih Hijau Inti Kelapa - Resepi Kuih Peria Inti Kacang Hijau Tekstur Lembut Menggunakan Sukatan Cawan Kitpramenulis
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Cara penyediaan kuih ketayap : Kisar dengan 2 cawan air.
Cara penyediaan kuih ketayap : Kisar dengan 2 cawan air. 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
Cara penyediaan kuih ketayap : · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Kisar dengan 2 cawan air. Discover (and save!) your own pins on pinterest. 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Cara penyediaan kuih ketayap : 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kisar dengan 2 cawan air. Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Discover (and save!) your own pins on pinterest. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
· ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Cara penyediaan kuih ketayap :
Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap : Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Discover (and save!) your own pins on pinterest. Kisar dengan 2 cawan air. 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan.
Kisar dengan 2 cawan air. Cara penyediaan kuih ketayap : 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Kisar dengan 2 cawan air. Cara penyediaan kuih ketayap : Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Cara penyediaan kuih ketayap : 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kisar dengan 2 cawan air. Discover (and save!) your own pins on pinterest. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Kuih Hijau Inti Kelapa - Resepi Kuih Peria Inti Kacang Hijau Tekstur Lembut Menggunakan Sukatan Cawan Kitpramenulis. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Discover (and save!) your own pins on pinterest. Kisar dengan 2 cawan air. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm.
Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kuih hijau kelapa. Cara penyediaan kuih ketayap :
150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kisar dengan 2 cawan air. Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap : 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm.
Discover (and save!) your own pins on pinterest. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Discover (and save!) your own pins on pinterest. Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap :
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Cara penyediaan kuih ketayap : · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Kisar dengan 2 cawan air.
Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Posting Komentar untuk "Kuih Hijau Inti Kelapa - Resepi Kuih Peria Inti Kacang Hijau Tekstur Lembut Menggunakan Sukatan Cawan Kitpramenulis"